Sportvloeren

Sportvloeren zijn voorbeelden van vloeren die in een gymzaal, speelzaal aangebracht worden, kinderspeelzaal en in fitness ruimtes. Door het intensieve gebruik van deze vloeren is het van belang dat het voldoet aan specifieke eisen. De toplaag van sportvloeren is de beschermlaag. De sportvloer zelf is elastisch, dit verkleint de kans op blessures en biedt een uitstekende lichtreflectie.

Eigenschappen sportvloeren

De functionele eigenschappen van een sportvloer worden bepaald door vering, schokabsorptie, stroefheid en balstuitgedrag. Er zijn verschillende soorten sportvloeren zoals: Taraflex, hardhouten sportvloeren, buitensportterreinen sportvloeren, rubber oplossing en elastische Marmoleum. Bij het maken van de juiste keuze zal u goed geïnformeerd worden op basis van intensiteit, toepassing en gebruik. Tevens bestaat de mogelijkheid om belijning op een sportvloer aan te brengen, hiervoor hebben wij een ruime keuze aan kleuren die toegepast kunnen worden.

Onderhoud van sportvloeren

Wij adviseren om een nieuwe sportvloer eerst goed te reinigen met een basisreiniger en vervolgens met een onderhoudsreiniginger. Bij een bestaande sportvloer is het van belang dat dagelijks grof vuil, stofnesten en zand verwijderd wordt van de vloer. Tevens is het belangrijk dat de vloer dagelijks droog gewist wordt.

Voor deskundig advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen via 072-5321909 of stuur ons een e-mail naar info@dudinkmossel.nl.