Tapijt op rol

Wat is tapijt?

Tapijt op rol is een vloerbedekking gemaakt van textiel. Tapijt op rol is in verschillende varianten verkrijgbaar. De textiele die worden gebruikt voor tapijt kunnen wol, kunstgaren, katoen of sisal zijn. Tapijt is dan ook in allerlei kleuren en uitstralingen verkrijgbaar. Van origine is tapijt veerkrachtig, elastisch, vuil werend, zelfdovend en isolerend dit zorgt een hoge kwaliteit met een lange levensduur, bestemd voor o.a. banken, woningen, kantoren, winkels en in openbare gebouwen, een zorgcentra, scholen en universiteiten.

Tapijt bij bedrijfsruimtes

Projecttapijt wekt een sfeervol gevoel op bij bedrijfsruimtes, daarnaast geeft het een warm, comfortabel en luxe uitstraling. De gebruiksintensiteit in de kamer is erg belangrijk voor de keuze van het tapijt. Door de vele mogelijkheden in de verkrijgbaarheid is het ook mogelijk om een geheel eigen modieuze inrichting te ontwerpen of logo in tapijt te maken. De mogelijkheid bestaat om dit samen met u te ontwerpen.

Specifieke eigenschappen van tapijt

Doordat specifieke eigenschappen van projecttapijt verschilt van tapijt wat vaak wordt gebruikt binnen een woning zitten er verschillende eigenschappen aan verbonden. Zo wordt in het algemeen tapijt intensiever gebruikt en moet hierdoor aan bepaalde eisen voldoen.
Naast dat tapijt intensief gebruikt wordt en een sfeervol effect heeft, houdt het ook warmte vast en heeft het een isolerende werking, hierdoor zal het langer warm blijven in de woon- en/of werkruimte. Het is ook mogelijk om tapijt in combinatie met vloerverwarming toe te passen.

Onderhoud van tapijt

Elke type vloer vraagt om onderhoud zo ook tapijt / projecttapijt. Een goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd te kosten maar het is wel een kwestie van goed doen. Wat belangrijk is, is om vuil buiten de deur te houden met behulp van een goede entreemat. Hierdoor blijft het tapijt netjes en scheelt dit een hoop werk. Daarnaast is het van belang om het tapijt goed te stofzuigen en er voor te zorgen dat er geen resten tussen het tapijt blijft zitten.

Voor deskundig advies kunt u altijd contact met ons opnemen via 072-5321909 of stuur ons een e-mail naar info@dudinkmossel.nl.