PVC

Wat is PVC?

De afkorting ‘PVC’ staat voor ‘polyvinylchloride’ maar wordt ook wel vinylstroken en –tegels genoemd. De PVC stroken zijn uit drie lagen opgebouwd: de rug, bedrukte filmlaag en de toplaag.
PVC is een flexibele vloerbedekking gemaakt van kunststof. Het is slijtvast en tegelijkertijd dun en soepel. PVC wordt toegepast voor ontelbare producten bijvoorbeeld: kozijnen, huishoudelijke producten, speelgoed en regenkleding. PVC is een materiaal wat uitermate geschikt is voor op vloeren.  
Wij leveren PVC in alle lengtes en maten, zo zijn er PVC stroken, PVC tegels en in banenvorm. Tevens is er een geruime keuze aan dessins zoals hout, marmer en graniet.
Dudink & Mossel Projectstoffering adviseert altijd om de vloer vakkundig te egaliseren hierdoor maak je het strak, geeft het een goede hechting van de lijm en haal je oneffenheden uit de vloer.

Door de vele mogelijkheden in de verkrijgbaarheid is het ook mogelijk om een geheel eigen modieuze inrichting te ontwerpen. De mogelijkheid bestaat om dit samen met u te ontwerpen, het hangt wel af van de leverancier.

PVC als vervanger van hout

Een ideale vervanger van hout is PVC, door een uitgebreid assortiment en zijn flexibiliteit is het in alle mogelijke looks te verkrijgen tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft in vergelijking met hout een aangenaam loopgeluid en is altijd plaatselijk te repareren. PVC materiaal is ook te installeren op trappen en wanden.

PVC in vochtige ruimtes

Een PVC vloer is erg goed geschikt in vochtige ruimtes dit komt doordat er in PVC geen hout is verwerkt en het materiaal reageert niet op nattigheid. Daarmee is PVC een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of de badkamer.

Onderhoudsvriendelijk

PVC heeft een extra slijtvaste toplaag waardoor er geen olie-, wax-, of schuurbeurten nodig zijn. Het schoonmaken beperkt zich enkel tot het stofzuigen, stofwissen en het zwabberen van de vloer.

Voor deskundig advies kunt u altijd contact met ons opnemen via 072-5321909 of stuur ons een e-mail naar info@dudinkmossel.nl.