PVC

Wat is PVC?

De afkorting ‘PVC’ staat voor ‘polyvinylchloride’ maar wordt ook wel vinylstroken en –tegels genoemd. De PVC stroken zijn uit drie lagen opgebouwd: de rug, bedrukte filmlaag en de toplaag.
PVC is een flexibele vloerbedekking gemaakt van kunststof. Het is slijtvast en tegelijkertijd dun en soepel. PVC wordt toegepast voor ontelbare producten bijvoorbeeld: kozijnen, huishoudelijke producten, speelgoed en regenkleding. PVC is een materiaal wat uitermate geschikt is voor op de vloer.  
Wij leveren PVC in alle lengtes en maten, zo zijn er PVC stroken, PVC tegels en in banenvorm. Tevens is er een ruime keuze aan designs zoals hout, marmer en graniet.
Harde vloeren (oa. PVC vloeren) wordt de ondervloer altijd vlak geëgaliseerd. Hierdoor is de vloer strak, heeft de lijm de juiste hechting en worden oneffenheden uit de vloer gehaald.

Door de vele mogelijkheden in de verkrijgbaarheid is het ook mogelijk om een geheel eigen modieuze inrichting te ontwerpen. De mogelijkheid bestaat om dit samen met u te ontwerpen, dit hangt wel af van de leverancier omdat het niet bij elke leverancier mogelijk is.PVC als vervanger van hout

Een ideale vervanger van hout is PVC, door een uitgebreid assortiment en de flexibiliteit van PVC is het in alle mogelijke looks te verkrijgen, dit tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft in vergelijking met hout een aangenaam loopgeluid en het is altijd plaatselijk te repareren. PVC materiaal is ook te installeren op trappen en wanden.

PVC in vochtige ruimtes

Een PVC vloer is uitermate geschikt in vochtige ruimtes dit komt doordat er in PVC geen hout is verwerkt, het materiaal reageert niet op vocht. Daarmee is PVC een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of in de badkamer.

Onderhoudsvriendelijk

PVC heeft een extra slijtvaste toplaag waardoor er geen olie-, wax-, of schuurbeurten nodig zijn. Het schoonmaken beperkt zich enkel tot het stofzuigen, stofwissen en het dweilen van de vloer.

Voor deskundig advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen via 072-5321909 of stuur ons een e-mail naar info@dudinkmossel.nl.