PVC

Wat is PVC?

De afkorting ‘PVC’ staat voor ‘polyvinylchloride’.

PVC is een flexibele vloerbedekking gemaakt van kunststof. Het is slijtvast en tegelijkertijd dun en soepel. PVC wordt toegepast voor ontelbare producten voor bijvoorbeeld kozijnen, huishoudelijke producten, speelgoed en regenkleding.
PVC is een materiaal wat uitermate geschikt is voor op vloeren.  
Wij leveren PVC in alle lengtes en maten, zo zijn er PVC stroken, PVC tegels en in banenvorm. Tevens is er een geruime keuze aan dessins zoals hout, marmer en graniet.

PVC als vervanger van hout

Een ideale vervanger van hout is PVC, door een uitgebreid assortiment en zijn flexibiliteit is het in alle mogelijke looks te verkrijgen tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft in vergelijking met hout een aangenaam loopgeluid en is altijd plaatselijk te repareren. PVC materiaal is ook te installeren op trappen en wanden.

PVC in vochtige ruimtes

Een PVC vloer is erg goed geschikt in vochtige ruimtes dit komt doordat er in PVC geen hout is verwerkt en het materiaal reageert niet op nattigheid. Daarmee is PVC een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of de badkamer

Onderhoudsvriendelijk

PVC heeft een extra slijtvaste toplaag waardoor er geen olie-, wax-, of schuurbeurten nodig zijn. Het schoonmaken beperkt zich enkel tot het stofzuigen, stofwissen en het zwabberen van de vloer.