Ondervloeren

Waar zijn ondervloeren voor bedoelt?

Ondervloeren zijn essentieel om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen van uw vloerbedekking. Voordat harde vloeren zoals marmoleum, pvc, rubber ect. worden geïnstalleerd dient de vloer geheel glad te zijn. Elk type ondervloer heeft een andere specifieke behandeling nodig. Ondervloeren zijn te verdelen in zandcementvloeren, keramische tegels, houten vloeren, Fermacell en anhydrietvloeren. Dudink en Mossel Projectstoffering B.V. heeft al vele jaren kennis en ervaring met deze verschillende ondervloeren.

Voor elke situatie heeft Dudink & Mossel een passende ondervloer.

Soorten ondervloeren

Egaline

Egaline is een poedervorm wat wordt aangemaakt met water, deze vloeibare egaline zorgt ervoor dat uw ondervloer glad word gemaakt ook haalt het de golving uit de vloer. per ondervloer zal een andere egalinesoort worden gebruikt. Door de werking bij houtenvloeren zal er een flexibel egaline worden aangebracht, egaline word aangebracht bij zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten.

MDF (quickfit, jumpax) vloeren

Zwevende MDF vloeren zijn speciaal bestemd voor harde vloeren, daarnaast wordt tapijt ook op deze zwevende mdf vloeren geplaatst. Dit systeem kent een samengestelde onder- en een bovenplaat in combinatie met een foamonlaag. Een MDF vloer is geluid reducerend (voldoen aan de eisen die gelden voor bijvoorbeeld appartementen ) en is zeer geschikt om van een oude vloer een geheel nieuwe vlakke ondervloer te maken.

Laminaat ondervloer

Een juiste laminaat ondervloer zorgt ervoor dat kleine oneffenheden weg gewerkt zullen worden door het egaliserende karakter. Een foamlaag dat geluidshinder van laminaatvloeren tegengaat. De ondervloer is in verschillende types leverbaar, elk type heeft een andere geluidsdemping nodig. Een voorbeeld hiervan is een zwevende dekvloer.

Zwevende dekvloer

Bij het horen van een ‘zwevende dekvloer’ denkt men gelijk aan een vloer dat als het ware zweeft boven de ondergrond. Dit is uiteraard niet het geval. Een zwevende dekvloer is een extra laag dat bestaat uit isolerende materialen. Deze dekvloer wordt meestal toegepast bij laminaat maar het kan ook bij andere vloerbedekking voorkomen.

Voor deskundig advies kunt u altijd contact met ons opnemen via 072-5321909 of stuur ons een e-mail naar info@dudinkmossel.nl.