Gordijnen

Bij Dudink & Mossel hebben bieden wij in het assortiment van gordijnen: vitrage, overgordijnen, vouwgordijnen en inbetween gordijnen.

Vitrage

Vitrage oftewel glasgordijnen zijn dunne gordijnen die zonnestralen enigszins tegenhouden. Het voorkomt inkijk van anderen. Daarnaast kan vitrage zeer decoratief zijn, ze worden dan achter overgordijnen opgehangen. Zelf kunt u ervoor kiezen om de gordijnen over de gehele raamopening te bedekken of een deel daarvan. 
De vitrage kan op verschillende manieren worden geplooid. De manier van het plooien bepaalt de lichtdoorlatendheid en hoe een gordijn valt. Daarnaast kunt u een keuze maken tussen brandvertragend en niet brandvertragend, in een project situatie is het verplicht maar voor thuis is het niet noodzakelijk. Hiervoor zal u goed geïnformeerd worden door één van onze medewerkers. Alle vitrages kunt u bekijken in onze showroom.

Algemeen onderhoud van gordijnen
Om gordijnen mooi te houden is het van belang om ze regelmatig te onderhouden. Afhankelijk van het type gordijn kunt u het zelf wassen, als dit niet het geval is moeten ze door een stomerij gereinigd worden. Wanneer u besluit om niet de gordijn te onderhouden kan dit zichtbare gevolgen hebben voor de gordijnen, het kan verkleuring veroorzaken of  naden onherstelbaar vervormen. Daarom is het van belang om uw gordijnen te onderhouden.

Overgordijn

Overgordijnen zijn gordijnen die op een sfeervolle manier het zonlicht buiten tegenhoudt. Ze houden de kou buiten en zorgen voor een warme sfeer in uw kamer/ woonkamer. Meestal hangt een overgordijn voor een vitrage dit geeft meer privacy en sfeer in huis. Overgordijnen zijn in vele kleuren beschikbaar, zo kunnen alle overgordijnen verduisterd gemaakt worden als dit nog niet het geval is. Ook qua materiaal kunt u uit verschillende types keuze maken bijvoorbeeld uit katoen, linnen, nylon, etc.

Brandvertragend overgordijnen
In ruimtes zoals binnen de horeca, zorg, Retail en onderwijs zijn brandvertragende gordijnen verplicht. Voor thuis kunt u kiezen of de overgordijnen brandvertragend wilt hebben of niet, het is niet noodzakelijk. In ons assortiment hebben wij ook milieuvriendelijke overgordijnen dit is kenbaar aan de label die eraan vastzit.

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn lijkt op een rolgordijn, althans de vouwgordijn rolt zich niet op maar wordt gevouwen bij het optrekken of neer laten komen van het gordijn. Een vouwgordijn is te herkennen aan de horizontale plooi in de stof. De vouwgordijn wordt bedient door een koord, waarmee het gordijn bij het optrekken naar boven gaat en het neerlaten komen. Voor de gewenste hoogte kunt u altijd aangeven bij de werknemer. Daarnaast kan er een keuze gemaakt worden of u ‘baleinen’ wilt, dit zijn staafjes aan de onderkant van het vouwgordijn die ervoor zorgt dat het een strak hangt. Als u dit niet wilt wordt er gebruik gemaakt van een band met lusjes die aan de onderkant van het gordijn zitten.

Vouwgordijnen op maat gemaakt
Bij Dudink & Mossel kunnen wij er voor zorgen dat de vouwgordijnen op maat gemaakt worden. Om de perfecte vouwgordijn te krijgen die het best bij uw gebouw past kunt u langs komen bij ons in de show room om het grote aanbod te ontdekken van onze vouwgordijnen.

Alle gordijnen worden op maat voor u gemaakt. Wij meten ze in en hangen ze voor u op.